Aurreko hilabetean, laugarren mailako sei ikasle Italiara joan ziren Slow Food mugimenduak gonbidatuta. Bertan, Arabako arroz tipiko bat egin behar zuten, eta horretarako ordu pilo bat eman zuten praktikatzen sukaldean. Maiatzaren 19an hegazkinez joan ziren Milan inguruko herri txiki batera, eta bertan jolas txapelketa batean parte hartu zuten sukaldari profesionalek beren errezeta prestatzen zuten bitartean. Zazpigarrenak geratu ziren eta oso ondo pasatu zuten. Oso esperientzia polita izan zen, eta espero dugu Slow Foodekoek Ramon Bajorekin gogoratzea hurrengo batean berdina egin nahi badute.
El mes pasado, seis alumnos/as de cuarto de primaria se fueron a Italia invitados por la empresa Slow Food. Se les pidió que prepararan un arroz típico de Álava, y los niños y niñas pasaron muchas horas en la cocina preparando la receta. El diecinueve de mayo volaron a un pueblo cerca de Milán, donde participaron en un concurso de juegos mientras cocineros profesionales preparaban su receta. Quedaron los séptimos en la clasificación y se lo pasaron muy bien. Fue una experiencia muy bonita, y esperamos que Slow Food vuelva a acordarse de Ramón Bajo si algún día repiten la actividad.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina